Ny video om min 1977 Celica

Min 1977 Toyota Celica Liftback ST 2000 RA28

Oppstart etter mange år!

Da kom inspirasjonen over meg. Detter var dagen for å prøve å vekke Celica Liftbacken til live igjen, om mulig uten for mye kamp.
Den har stått lagret i skapet på en lastebil i mange år.. Husker ikke om det er 3 eller kanskje 5 år?
Men jeg har følelsen av at den gjerne vil inn i garasjen for videre restaurering igjen.
Men detvar et trist syn, flate og sprukende dekk. Og bilen er totalt nedstøvet. Kanskje slik skattejegere drømmer om å finne bilene.
Den har fått stått tørt og luftig, så den skal ikke ha lidd unødig overlast.
Men hvordan gikk så oppstarten? Ville den komme til live? Ble det mye styr med å fylle bensin i forgasser osv… Se videoen, så får dere se hva som skjedde med motoren! Og hva som skjedde da jeg prøvde å fylle luft i et av de sprukne hjulene….

My 1977 Toyota Celica Liftback ST 2000 RA28

Start up after many years!

Then the inspiration came over me. This was the day to try to wake up Celica Liftbacken again, if possible without too much fighting.
It has been stored in the closet of a truck for many years. Don’t remember if it’s 3 or maybe 5 years?
But I have the feeling that it would like to enter the garage for further restoration.
But there is a sad sight, flat and cracked tires. And the car is totally dusted. Perhaps such treasure hunters dream of finding the cars.
It has been left dry and airy so it should not have suffered unnecessary damage.
But how did the start go? Would it come alive? Was it a lot of fun filling gasoline in carburetors etc … Watch the video, and you will see what happened to the engine! And what happened when I tried to fill air in one of the cracked wheels …

ARKIV – Older info:

Jeg må sette opp en egen prosjekt info rundt min 1977 Toyota Celica Liftback 2000ST.

Ja jeg har jo lengtet etter en RA28 / Liftback, som jeg kunne restaurere. Og jeg har faktisk eid 2 andre tilsvarende biler. Men begge var mye dårligere, og det er dessverre ikke mange å få tak i lengre da. De fleste sliter med stor rust angrep dessverre.

Jeg fikk høre om en bil utenfor Hamar, og 2 dager etterpå så ble det gjort en avtale. Så var det bare å smi mens jernet var varmt. Lei henger å ta den lange turen ned til Hamar, for å hente gliste.

MYE overflate rust. Rette på plata… Merkelig at de kan ruste på den måten da??
Også meget merkelig at tidligere eier hadde behandlet dørstokkene!!

Det gledelige med bilen er at det er veldig få rust hull ( men mye overflate rust! ).
+ Interiøret er ikke ødelagt med høytalere i dørene osv. ( må bare få fikset noe på baksette sittedelen )
+ Motoren går meget pent ( den skal ha blitt overhalt få år før den ble satt bort )
+ Det er en 1 eiers bil ( han jeg kjøpte den av, kjøpte den ut fra dødsbo )MotorenMotoren har vært overhalt på en Yrkeskole i 1990.
Da har de bytte:
Pakkningssett,
rådelager,
Div. lager,
Ringer,
Reg.kjedde,
Strammere,
Cluts,
+ div.
Da er det stor sansynlighet for at den skal kunne holde noen år til.Det ble brukt over 5500,- på deler til motoren på yrkeskolen
+ arbeid…. totalt 6700,- .

Slipingen starter…Han som står for sliping og lakk, har tatt fatt på jobben. Og han ble gledelig overasket over de fleste plassene han har tatt hitill da. Masse overflate rust, men nesten alt har sittet meget langt ute. Og det skal ikke gi problemer.

Har startet å plukke av deler fra fronten også da. Greit med hurtig lås på ledningskoblinger… Men huff som jeg sleit med blinklyss lednins koblingen som var under batteri kassen da… Det var rett før jeg ga opp, og tok ut hele batteri kassen. Men det gikk til slutt da.

Mer kommer….

556