Prosjekt bil: 2000 Toyota Celica 1,8 GT.

Denne bilen ble anskaffet på grunn av det dårlige rykte 1ZZ-FE motoren har! Den er ment som en detektiv oppdrag! Hva er den egentlige grunnen til at disse motorene ble byttet i hopetall på 2000+ modeller av Celica, Avensis og RAV4 2wd….  Jeg mistenker at det må ligge noe mer bak alle meningen om disse motorene. Når vi ser at 1.6 liter i Corolla også startet med samme problem på samme tid. Og mange flere bil modeller rundt i verden, hevdes å lide av tilsvarende problemer. Problemet omtales som høyt olje forbruk.

Men hva er den bakenforliggende sandheten?

Noen påstander:

* Trange oljekanaler i blokka….

* For stor klaring mellom stempel og sylinder veggene….

* Oljekanaler/hull i stemplene var for små og gikk tette. Dette gikk på bekostning av stempelringene….

Videoer rundt denne bilen:

407