Polestar O₂-konseptet viser fremtiden for elektriske roadstere

Polestar O₂-konseptet viser fremtiden for elektriske roadstere

  • Polestars andre konseptbil bygger videre på designspråket til Precept.
  • Spesiallaget aluminiumplattform gir kvalitet og stivhet.
  • Monomaterial av resirkulert termoplast og aluminiumsmerking fremmer sirkularitet og understøtter ambisjonene for bærekraft- og teknologi.
  • Autonom cinematisk drone blander innovasjon og lek.


GØTEBORG, SVERIGE – 2. mars 2022.
 Polestar, produsenten av elektriske premiumbiler med sportslige kjøreegenskaper, annonserer en ny konseptbil som redefinerer sportsroadstere i den elektriske æraen – Polestar O2. Denne hardtop-kabrioleten er Polestars visjon for åpne sportsbiler og engasjerende kjøreopplevelser, med alle fordeler fra elektrisk mobilitet.

«Poletar O2 er ledestjernen for merkevaren vår», sier Thomas Ingenlath, administrerende direktør i Polestar. «Den åpner døren til vårt hemmelige skattekammer med fremtidig potensiale. Dette er en smakebit på hva vi kan designe og utvikle med talentet og teknologien vi har internt. Den ser fantastisk ut, og at man kan felle ned taket for så cruise uten motorlyd lover en utrolig følelse.»

Kjøreegenskaper

Maximillian Missoni, sjefsdesigner i Polestar, sier «Polestar O2 er visjonen vår for en ny sportsbilæra. Gleden ved å kjøre med taket nede, kombinert med stilheten som elektrisk mobilitet gir, åpner for en ny opplevelse. Og som med alle våre biler, er vi mer enn bare en sprinter på rettstrekken. Det er når man svinger på rattet av moroa virkelig starter.»

Kjøreopplevelsen i Polestar O2 er designet for å være livlig, lett og full av selvtillit. Forutsigbarhet og lek er nøkkelen til engasjerende kjøring. Presis chassiskontroll, høy vridningsstivhet og intuitive kjøreegenskaper er noen av fordelene til aluminiumplattformen fra Polestar 5, som er utviklet internt av Polestars forskning- og utviklingsavdeling i England.

Kvaliteten og stivheten til den selvbærende plattformen av limt og varmeherdet aluminium er finjustert for høy respons. Sammen med førsteklasses stabilitet gir dette svært presise kjøreegenskaper. Den direkte styreresponsen kjennes lineær, med styremotstand som endrer seg gradvis.

Design

Med klar tilknytning til Polestar Precept-konseptet, men med en egen distinkt karakter, viser utseende til Polestar O2 at utviklingen til Polestars designspråk kan tilpasses ulike biltyper med tydelig familielikhet. Det lave og vide chassiset som oser selvsikkerhet, et kompakt 2+2 kupédesign, minimalt overheng og lang akselavstand, gir bilen klassiske sportsbilproporsjoner, men med en moderne elektrisk touch.

«Denne bilen er møtepunktet mellom teknologi og kunst, mellom presisjon og skulptur, med en bestemt og selvsikker holdning,» fortsetter Maximillian Missoni.

Skjulte aerodynamiske designfunksjoner maksimerer rekkevidde, inkludert integrerte kanaler som forbedrer de laminere luftstrømmene over hjulene og langs sidene, og baklys som reduserer turbulens bak bilen.

Bærekraft og teknologi

Polestar O2 viser fremskritt innen bærekraft og teknologi. Et nytt monomateriale av termoplast er brukt i store deler av interiøret. Begrepet «monomateriale» sikter til bruk av et grunnmateriale i produksjonen av flere forskjellige komponenter.

I Polestar O2 brukes resirkulert polyester som hovedmateriale i de myke interiørkomponentene av skum, lim, 3D-vevde fibre og ikke-vevde laminater. Dette forenkler resirkulering og er et betydelig steg mot sirkularitet, samtidig som det reduserer vekt og avfall.

Bærekraftavdelingen i Polestar mener at materialer skal resirkuleres fullstendig, ikke gjenvinnes delvis. I Polestar 02 brukes en ny merkemetode for kontroll av resirkulert innhold som forbedrer sirkularitet for metallkomponenter. Forskjellige aluminiumlegeringer brukes rundt om i karosseriet for å maksimere kjøreopplevelsen.

Disse forskjellige aluminiumlegeringene er merket, for mer effektiv resirkulering og bevaring av egenskaper. Legeringer av høyrenhetsaluminium forblir aluminiumslegeringer med lav urenhet, mens andre legeringer beholder sine ulike karakteristikker, som forbedrer materialeffektivitet og senker behovet for flytende aluminium i verdikjeden.

Innovasjon

Sosiale medier har blitt en del av hverdagen, så Polestar O2 har en autonom cinematisk drone integrert bak baksetene. Konseptdronen er utviklet i samarbeid med Hoco Flow, Aerofugia sin merkevare for forbrukerelektronikk, og kan ta av fra bilen i fart for å forevige den perfekte kjøreopplevelsen.

Polestar-ingeniørene har utviklet en spesialtilpasset vinge bak kupeen, som når den hever seg lager et rolig område med lavtrykk der dronen kan ta av fra mens man kjører. Den autonome dronen kan følge bilen i hastigheter opp mot 90 km/t, og fører kan velge mellom Atmospheric sequence – perfekt for turer langs kysten – eller Action sequence når man ønsker et sportsligere uttrykk. Etter filmingen kan dronen på egenhånd returnere til bilen. Videobildene kan redigeres og deles direkte fra den 15-tommer store skjermen i bilen når man har parkert.

«Vi ønsker å forsterke opplevelsen du kan ha med en bil som Polestar O2 på nye og uvanlige måter,» fortsetter Maximillian Missoni. «Integreringen av en autonom cinematisk drone lot oss flytte innovasjonsgrensene fremover. Uten å måtte stoppe for å sette i gang dronen før filming, men heller kunne la den ta av mens man kjører er en sentral fordel ved dette innovative designet.»

Polestar O2 videreutvikler grunnlaget lagt av Polestar Precept, som visjon for selskapets ambisjoner innen design, teknologi og bærekraft. Polestar planlegger lansering av tre nye biler de kommende tre årene, fra 2022, der hver har potensiale til gradvis realisere ideer presentert av disse konseptbilene.


Fremtidsrettede uttalelser

Noen uttalelser i denne pressemeldingen kan oppfattes som “forward-looking statements”, etter definisjon i The United States Private Securities Litigation Reform Act of 1995. “Forward-looking statements”, eller fremtidsrettete uttalelser, omhandler generelle uttalelser om fremtidige hendelser, finansielle situasjoner eller driftsytelse av Polestar Performance AB og/eller tilknyttede selskaper eller Polestar Automotive Holding UK Limited. I noen tilfeller kan slike fremtidsrettete uttalelser identifiseres gjennom terminologi som kan, burde, forvente, intendere, skal, estimert, forutse, tro, mulig, prognose, potensiale, <, plan, søken, fremtid, forslag eller fortsette, eller negativt ladet versjoner av disse vilkårene eller varianter av dem eller lignende terminologi. Slike fremtidsrettete uttalelser er underlagt risiko, usikkerheter og andre faktorer som kan forårsake at resultater avviker materielt fra de uttrykte eller impliserte fremtidsrettete uttalelsene. Ingenting i denne pressemeldingen skal betraktes som en representasjon fra noen person om at de fremtidsrettede uttalelsene som er fremsatt her vil bli oppnådd, eller at noen av de overveide resultatene av slike fremtidsrettede uttalelser vil bli oppnådd. Du bør ikke stole på fremtidsrettede utsagn, da de kun gjelder datoen de blir gitt. Verken Polestar Performance AB og/eller dets tilknyttede selskaper eller Polestar Automotive Holding UK Limited påtar seg noen plikt til å oppdatere disse fremtidsrettede uttalelsene.

818