Toyota letter på sløret for ny helelektrisk SUV

Toyota letter på sløret for ny helelektrisk SUV

  • Toyota vil i løpet av de kommende månedene vise en ny helelektrisk SUV
  • Bygger på den nye, svært fleksible e-TNGA-plattformen
  • Første bil ut i en portefølje av batterielektriske produkter

7. desember – Toyota annonserte i dag at de vil vise et helt nytt tilskudd til merkets batterielektriske utvalg – en mellomstor, helelektrisk SUV bygget på den kommende e-TNGA-plattformen.

Så langt har Toyota kun vist en silhuett og bekreftet hvilken plattform bilen skal bygges på. Ytterligere detaljer vil slippes i månedene som kommer.

Den inntil videre navnløse modellen bygger på Toyotas nye e-TNGA-plattform. Takket være smart design, er plattformen både svært allsidig og lett å tilpasse til en rekke produkttyper.

Det grunnleggende arkitektoniske prinsippet er at en rekke nøkkelelementer har fast plassering mens andre varierer. Denne tilnærmingen tillater variasjon i kjøretøys bredde, lengde, akselavstand og høyde. Modeller bygget på e-TNGA-plattformen kan ha for-, bak- eller firehjulstrekk, og den åpner for en rekke batteri- og elmotor-typer tilpasset ulike typer kjøretøy og bruksområder.

Takket være denne allsidige tilnærmingen, kan tiden som går med til utvikling av ulike produktvarianter reduseres og individuelle modeller kan utvikles parallelt.

Den første e-TNGA-baserte modellen er allerede utviklet, og gjøres nå klar for produksjon. Den skal bygges ved Toyotas ZEV-fabrikk i Japan.

«Toyota vil om kort tid ta neste skritt i utrullingen av den kommende batterielektriske porteføljen ved å vise en helt ny mellomstor SUV i løpet av de neste månedene. Allsidigheten og fleksibiliteten til e-TNGA-teknologi lar oss designe og skape kjøretøy som ikke bare er batterielektriske, men som også er spennende å kjøre og vakre», sier Koji Toyoshima, visedirektør ved ZEV-fabrikken.

1323