DIY / How To: Timing belt replacement

DIY / How To: Timing belt replacement

DIY / How To: Timing belt replacement

Toyota 3.0 D4D – 1KD-FTV

Bildilla Magasin

2006 Land Cruiser LC120 This is the 2nd Toyota Land Cruiser / Prado 120 GX, 3.0 D4D I bought at auction! The problem with cars at such auctions in Norway is that they are often sold by banks, the state and debt collection companies. Then the owner has often removed everything they can, to make it difficult for those who are going to sell the cars. But it really does not have to be wise! The cars get lower prices, and this goes beyond those who will have their debt canceled …… But frustration and anger, can go beyond common sense …. This car lacked a service booklet, so I know nothing about what was done with it. There are no marks with information about when the timing belt was last replaced! Then there is only one thing to do. You change the belt for safety! I do it together on my 2003 Land Cruiser / Prado VX – 3.0 D4D Unfortunately, I did not get a good video of that job on that car. That’s why I took better time this time! Radiator hose + Viscose heater, was disconnected. This should not be necessary, many claim! But to be able to get there with light and camera, they had to go! The video is over 30 min ….. There’s a reason for that then. If I had to make a video about this first, I would have to let it be so long !!! Toyota 1KD-FTV (or 3.0 D-4D engine) appeared in 2000. The engine was available first for the Toyota 120-Series LandCruiser Prado and later for the 150-Series. Also, this 3.0-liter diesel was offered for installation in the Toyota Mk.7 Hilux, Toyota Mk.5 Hi Ace, and Toyota Hilux Surf (Toyota 4Runner), Toyota Fortuner. The 1KD engines ousted the Toyota KZ engine series. But now the 3.0-liter version is rapidly being replaced by the new Toyota GD engine – the 2.8L 1GD-FTV.

——————————-

Dette er den 2. Toyota Land Cruiser / Prado 120, 3.0 D4D jeg har kjøpt på auksjon! Problemet med biler på slike auksjoner i Norge, er at de ofte er solgt av banker, staten og innkasso selskaper. Da har eieren ofte fjærnet alt de kan, for å gjøre det vanskelig for de som skal selge bilene. Men det trenger virkelig ikke være lurt! Bilene får lavere priser, og dette går igjen utover de som skal få slettet gjelden sin…… Men frustrasjon og sinne, kan gå utover sund fornuft…. Denne bilen manglet service hefte, så jeg vet ingen ting om hva som er gjort med den. Det finnes ingen merker med informasjon om når registerremmen er byttet sist! Da er det bare en ting å gjøre. Man bytter remmen for sikkerhetsskyld! Jeg gjore det sammen på min 2003 Land Cruiser / Prado VX – 3.0 D4D Dessverre så fikk jeg ikke til noen god video av den jobben på den bilen. Derfor tok jeg meg bedre tid denne gangen! Radiator slange + Viscose varmer, ble koblet fra. Dette skal ikke være nødvendi hevder mange! Men for å kunne komme til med lys og kamera, så måtte de bort! Videoen er på over 30 min….. Det er en grund til det da. Skulle jeg først lage en video om dette, så måtte jeg la den bli så lang!!!

3707