Rustfjerning med sitronsyre

Rustfjerning med sitronsyre

Norwegian version – English version coming!

Da har jeg endelig tatt meg sammen og kjøpt inn sitronsyre på stor sekk igjen!

25 kg sitron syre pulver ble handlet på Felleskjøpet! Jeg kjøpte en så stor sekk for mange år siden, da via et apotek.

25 kg varer lenge når man bruker kun 40 gram syre pr. liter med vann. 9 liter vann som jeg brukte i denne videoen, tilsvarer jo 360 gram syre. Og man kan faktisk rense bort mye rust, før syren slutter å virke helt.

Jeg gjør en første test på bremsskiver, skruer og muttere + en hammer.

Effekten av denne prosessen er avhengig av hvor mye syre man bruker og av temperaturen på vann/syre miksen. Høyere temperatur gir da raskere virkning. Jeg skal prøve å komme tilbake mer kontrollert test, på enda mer rustne deler.

Jeg må bare få samlet sammen noen håpløse deler, så man ser resultatet bedre!

5785