Valvoline for hybridbiler.

Valvoline for hybridbiler.

Valvoline har utviklet smarte smøremidler som er spesifikt tilpasset hybridbiler.

Valvoline Inc. (NYSE: VVV),  en globalt ledende leverandør av førsteklasses smøremidler og servicetjenester for bilbransjen, lanserer en ny serie intelligente smøremidler som er skreddersydd for de utfordrende driftsforholdene som elektriske hybridbiler står overfor.

Den nye serien med intelligente smøremidler er utviklet på grunnlag av resultatene fra et omfattende forskningsprogram som er gjennomført av Valvolines forsknings- og utviklingsteam.

– Valvolines første gjennombrudd når det gjaldt motorolje, var å introdusere den. Fra vi lanserte verdens første olje beregnet for motorer med høy kjørelengde til verdens første syntetiske blandingsolje, så har vi stadig fornyet den, uttaler dr. Roger England, viseadministrerende direktør og forsknings- og utviklingssjef ved Valvoline. – Vår nye, intelligente væsketeknologi sikrer at hybridbileiere drar nytte av fremragende ytelse og beskyttelse, og den holder bilenes drivstoffeffektivitet på topp og karbonutslippene lave.

Markedet for elbiler og elektriske hybridbiler er spådd å vokse på verdensbasis i årene som kommer, i takt med at bilprodusenter og myndigheter verden over ser etter muligheter til å takle drivstoffutslippene på, og forbrukerne ser etter mer effektive løsninger som kan redusere deres totale miljøpåvirkning. J.P. Morgan spår at elbiler og elektriske hybridbiler innen 2025 vil utgjøre anslagsvis 30 prosent av det samlede bilsalget.

I takt med at antall elektriske hybridbiler på veien øker, omfatter Valvolines unike, intelligente væskeløsninger for elektriske hybridbiler både motor- og drivlinjeoljer.

– Etter hvert som graden av elektrifisering øker blant nye biler, øker også kravet om at hybriddrivlinjer bygger bro over denne kløften, uttalte Dr. England. – Stopp/-startteknologi utgjør for eksempel en belastning for motorene, fordi den kan hindre at motorolje når opp til og brukes ved optimal driftstemperatur. I slike situasjoner blir ikke motorene oppvarmet nok til å kunne fordampe vannet som er kondensert i oljen. Det kan føre til ekstra opphopning av slam, økt friksjon og karbonavleiringer.

For å løse dette problemet har Valvoline formulert denne nye serien av intelligente væsker med spesialutviklede tilsetningsstoffer som sikrer optimal smøring og beskyttelse ved hyppige stopp-/startsykluser og opprettholder ytelse og effektivitet for bilen på lang sikt.

– I overføringen, der det finnes en rekke elektriske enheter, i noen tilfeller også motoren, må vi sørge for at smøremiddelet er forenlig med alle de nye materialene som brukes, deriblant disse elektriske komponentene, samtidig som vi gir fremragende beskyttelse mot slitasje og takler varmen som genereres av den elektriske motoren gjennom hele oljens levetid, sa Dr. Roger England. – Valvolines produktserie for hybridoverføringer er spesielt formulert for å sikre at disse fremtidige behovene blir oppfylt.

Laboratorietester har vist gode referanseresultater når det gjelder oksidasjonsytelse, korrosjonsbeskyttelse, vanntoleranse og slitasjebeskyttelse og viser tosifrede ytelsesforbedringer sammenlignet med både konvensjonelle oljer og kjente industristandarder som API og ACEA.

Den nye Valvoline Hybrid-serien består i dag av tre motoroljer og to drivlinjevæsker:
Valvoline Hybrid C5 0W-20, Valvoline Hybrid C3 5W-30, Valvoline Hybrid C2 5W-30, Valvoline Hybrid DCT, Valvoline Hybrid ATF.

1028