Gamle biler å høye priser på service og deler.

Som bil entusiast, så må man være forbedret på at bilene trenger å holdes i orden.

Kanskje er drømmebilen uoppnåelig som ferdig restaurert bil. Da kan det hende man har mulighet til å kjøpe et prosjekt og ta seg jobben med å sette den i stand selv?

Men et tema som kommer igjen gang etter gang i bilhobbyen, er hvor skaffe deler? Deler over disk hos merkeforhandlere i Norge, er ofte så dyre at man mister pusten.

Nå har jeg kjøpt deler til MANGE prosjekter over mange år. Og jeg har hjulpet mange bekjente med å skaffe deler. Naturligvis så er det mange fallgruver, så man må holde tunga rett i munnen.

Man skal ikke bare tro at deler fra huggerne er billigere en nye deler osv..  EBay er ikke bestandig BILLIG, ofte ender du opp med overprisede deler og for mye i frakt. Så må man også huske moms og tollklarering, viss man handler fra utlandet.

Men viss man følger med, og ikke går i fella…. Ja da kan man ha mange prosjekter, uten å bli ruinert. Og man kan skaffe delene som ikke er «normale» hos de kjente forhandlerne her til lands!

Et eksempel er en av mine tidligere prosjekt biler, 1979 Toyota Celica Supra 2,6 EFI. Det var bare 3 slike i landet da jeg hadde den. Nå er det vel bare 2 igjen, da en er solgt til Sverige.

På Supraen, så ente jeg opp med å kjøpe deler fra: Norge, UK, Australia, USA og Argentina!!! 5 land, fra omtrent alle verdens hjørner!

Derfor har jeg innsett at jeg nå må prøve å få med annonsører på sidene og videoene, som kan være mer aktuelle for dere som driver med biler / prosjekter. Og jeg skal prøve å fortelle mer om hvor jeg fant div. deler og verktøy!

Verktøy er jo også en kostnad. Og hvor fant man det riktige eller gode verktøyet? Det er også er vanskelig tema, noen ganger!

Derfor har jeg nå startet med linker rett til Amazon`s sider på enkelte produkter og delesøk. Og jeg håper å kunne få til et samarbeid med flere leverandører i tiden som kommer! Amazon betaler en liten sum pr. salg, som kommer fra slike annonser. Det vil naturligvis komme godt med til å kjøpe ennå flere deler til prosjektene jeg jobber med! Som sakt, det koster å drive med gammel bil. Men da kan det være lurt å se seg rundt, og finne delene til rimeligere priser…….

551